Naleśniki - poljske palačinke

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
20min
KompliciranostTežina
Cijena
Naleśniki - poljske palačinke by Shutterstock Shutterstock
Naleśniki su tradicionalne tanke palačinke iz Poljske, koje mogu biti u slatkoj ili slanoj verziji. Slatke se obično pune voćem, džemovima, ili drugim slatkim nadjevima, dok slane mogu sadržavati namirnice poput sira, mesa, kiselog kupusa, gljiva ili šunke.

Sastojci

Broj porcija
5
120 gglatkog brašna
2jaja
240 mlmlijeka
180 mlvode (najbolje gazirane)
Prstohvat soli
1 žličicašećera
40 gmaslaca (ili 3 žlice biljnog ulja)

Priprema

1Sjedinite sastojke mikserom

Mikserom sjediniti brašno, mlijeko, vodu i sol. Trebali biste dobiti glatku i jednoliku smjesu bez grudica. 


2Dodajte maslac ili biljno ulje

Maslac ili biljno ulje možete dodati u smjesu ili možete iskoristiti za namastiti tavu prije pečenja svake palačinke. 


3Zagrijte tavu

Zagrijte neprianjajuću tavu na srednje jakoj vatri, dodajte malo smjese i okrećite tavu kako bi se smjesa jednako rasporedila. 


4Okrenite

Kada se palačinka počne odvajati od rubova, a sredina više ne bude vlažna, okrenite ju te kratko pecite s druge strane. 


5Poslužite

Prebacite u tanjur i ponovite postupak s ostatkom smjese. Poslužite toplo s nadjevom po izboru. 

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.