Domaći sladoled u domaćim kornetima

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
5min
Ukupno vrijemeUkupno
25min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Domaći sladoled u domaćim kornetima by Shutterstock Shutterstock
Baza sladoleda napravljenog od samo 3 sastojka, bez ikakve opreme ili aparata za sladoled. Možete dodati razne okuse po svojoj želji. Punite ga u hrskave domaće kornete koji su gotovi za samo 10 minuta.

Sastojci

Broj porcija
6

Korneti

2 velikabjelanjka
120 gšećera
3 žlicepunomasnog mlijeka
½ žličiceekstrakta vanilije
Prstohvat soli
50 goštrog brašna
50 gglatkog brašna
30 gmaslaca, otopljenog
Otopljena čokolada
Posipi (čokoladne ili šarene mrvice,…)
Preprženi orašasti plodovi

Sladoled

400 mlkondenziranog mlijeka
2 žličiceekstrakta vanilije
480 mlslatkog vrhnja
Dodaci po želji

Priprema

Korneti

1Sjedinite sastojke

Stavite bjelanjke, šećer, mlijeko, vaniliju i sol u posudu za miješanje i umutite. Dodajte brašno i maslac te miješajte dok se potpuno ne sjedine i tijesto postane glatko. 


2 Pecite 

Zagrijte tavu za palačinke. U toplu tavu ulijte 1 ½ žlice tijesta i rasporedite u tanki ujednačeni sloj. Brzo ga pomičite da biste dobili lijepi okrugli oblik, veličine ga približno 15x15 cm.

Pecite na umjerenoj vatri 4 do 5 minuta ili dok se baza ne stegne. Preokrenite i nastavite peći 1 do 2 minute.


3 Oblikujte

Izvadite pečeni kornet te ga kotrljanjem oblikujte u stožac.Na vrhu neka bude širi, a na dnu uži. Držite dno 1 do 2 minute dok se kornet ne ohladi i stvrdne (to se mora učiniti brzo jer će se kornet početi stvrdnjavati gotovo odmah nakon što ste ga izvadili iz tave).


4 Ukrasite

Kornete umočite u čokoladu i pospite orasima ili posipima. Stavite na papir za pečenje dok se čokolada ne stvrdne. Ove kornete je najbolje jesti onog dana kada su napravljeni. Ako vam ostane, pažljivo čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi do 2 dana.

Sladoled

5 Pripremite sladoled

Posudu veličine 22x12 cm obložite papirom za pečenje. Stavite u zamrzivač. U zdjelu ulijte kondenzirano mlijeko i ekstrakt vanilije.

U drugoj zdjeli umutite slatko vrhnje na srednje jakoj brzini dok se ne stvori čvrsti šlag. Lagano umiješajte šlag u zaslađeno mlijeko. (U ovom trenutku ubacite dodatke koje želite: voće, preljeve, orašaste plodove, komadiće čokolade, kekse...). Ulijte u pripremljenu posudu, pokrijte plastičnom folijom i zamrznite najmanje 4 sata ili preko noći. Posložite u kornetima.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.

Ključne riječi