Punjene školjkice

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Punjene školjkice  by Shutterstock Shutterstock

Školjkice punjene s tri vrste sira na podlozi od bešamel umaka odlična su ideja za jednostavan ručak. Za mesnu verziju punite ih domaćim bolonjez nadjevom.

Sastojci

Broj porcija
4
400 gconchiglioni tjestenine
500 gricotte
200 gšunke, narezane na sitne trakice
100 gparmezana, naribanog
100 gmozzarelle, naribane
300 mlbešamel umaka
1 žlicaperšina, nasjeckanog
Sol
Papar

Priprema

1Skuhajte tjesteninu

U velikom loncu zakuhajte slanu vodu, ubacite tjesteninu i kuhajte 12 minuta. Izvadite iz vode, ocijedite i prebacite na tanjur kako bi se ocijedila.


2 Pripremite nadjev 

U većoj zdjeli pomiješajte šunku s ricottom, parmezanom, peršinom, soli i paprom. Smjesom napunite tjesteninu pomoću manje žličice.


3 Složite tjesteninu

Dno posude u kojoj ćete peći tjesteninu premažite bešamel umakom pa na bešamel umak rasporedite tjesteninu u obliku školjka. Mozzarellu rasporedite u praznine između tjestenine.


4 Pecite 

Pecite na 190°C 20 minuta. Ostavite da se malo ohladi i poslužite.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.