Hrskavi čips od batata

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
55min
KompliciranostTežina
Cijena
Hrskavi čips od batata by Shutterstock Shutterstock
Ovaj hrskavi čips od batata stvara ovisnost, a napravljen je od samo tri jednostavna sastojka. Preskočite čips kupljen u trgovini i umjesto njega napravite ovu odličnu, a zdravu grickalicu!

Sastojci

Broj porcija
2
2srednja batata
2 žlicemaslinovog ulja
¼ žličicemorske soli

Priprema

1 Pripremite krumpir 

Zagrijte pećnicu na 135 stupnjeva C. Batat operite i tanko narežite rezalicom za povrće ili oštrim nožem. Batat ne trebate guliti.


2 Začinite 

Stavite kriške batata u posudu s uljem i morskom soli. Počnite s 1/2 žlice ulja i dodajte još ako je potrebno. Dobro pomješajte da se sve sjedini i dok sve kriške ne budu lagano premazane uljem.


3 Pecite

Kriške batata stavite na lim za pečenje u jednom sloju i pecite 40-50 minuta, okrećući čips svakih 15 minuta. Pažljivo promatrajte čips kako ne bi zagorio, jer neki komadi mogu brže poprimiti smeđu boju. Čips je gotov kada je je hrskav i poprimi zlatnu boju!


4 Poslužite

Čips je najbolje jesti odmah, ali se može čuvati i u hermetički zatvorenoj posudi 1-2 dana. Poslužite uz omiljeni umak! 

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
144 kcal
Proteini
2 g
Masnoće
3 g
Ugljikohidrati
26 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.