Pikantna juha od leće i mrkve

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
35min
KompliciranostTežina
Cijena
Pikantna juha od leće i mrkve by Shutterstock Shutterstock
Ovaj ukusni, pikantni spoj prepun je željeza, a siromašan masnoćama. Idealan recept za one koji ne vole kuhati, a žele nešto zdravo.

Sastojci

Broj porcija
4
2 žličicekumina
Prstohvat pahuljica čilija
2 žlicemaslinovog ulja
600 gmrkve, oprane, krupno naribane
140 gcrvene leće, iz konzerve
1 lvrućeg povrtnog temeljca (može i kocka)
100 mlmlijeka (ako ne konzumirate mliječne proizvode, može i kokosovo mlijeko s manjim udjelom masnoće)
Obični jogurt (za posluživanje)
Naan (za posluživanje)

Priprema

1Pržite

Zagrijte veći lonac i suho popržite sjemenke kumina i prstohvat čilija. Pržite 1 minutu ili dok ne počnu pucati (kao kokice).


2Krčkajte

Polovicu izvadite i stavite sa strane. Dodajte dvije žlice maslinovog ulja, mrkvu, leću, litru povrtnog temeljca i mlijeko te ostavite da zakuha. Neka krčka 15 minuta dok leća ne nabubri i omekša.


3Usitnite

Juhu smiksajte štapnim mikserom (ili u blenderu) dok ne postane glatka, a možete ostaviti i komadiće ako volite.


4Začinite i poslužite

Začinite po ukusu i završite jelo dodajući malo jogurta i tostiranih začina koje ste sačuvali. Uz juhu poslužite topli naan.

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
238 kcal
Proteini
11 g
Masnoće
7 g
Ugljikohidrati
34 g
Sol
0.25 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.

Ključne riječi