Salata od liganja

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
5min
Ukupno vrijemeUkupno
15min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Salata od liganja by Shutterstock Shutterstock

Sastojci

Broj porcija
4
500 gliganja, kolutići i krakovi
2 žlicesoka od limuna
2 žliceocta od crvenog vina
100 mlekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 češanjčešnjaka, zgnječen
1 mali crveni luk, sitno nasjeckan
1stabljika celera, prerezana uzdužno i vrlo sitno nasjeckana
150 gcherry rajčica, prerezanih na pola
Crne masline (po ukusu)
2 žlicesitno nasjeckanog peršina
Morska sol
Crni papar
Prstohvat suhih čili pahuljica

Priprema

1Pripremite vodu

Stavite lonac posoljene vode da zavrije. Isperite lignje i osušite. 


2 Kuhajte

Spustite lignje u kipuću vodu i kuhajte jednu minutu dok ne postanu čvrste i bijele. Izvadite i odmah ocijedite, isperite i stavite u posudu s ledenom vodom kako biste zaustavili postupak kuhanja. To osigurava da dobijete stvarno nježne lignje.

 

3Napravite marinadu

Napravite marinadu tako što ćete u posudu staviti crveni luk, a zatim dodati sve ostale sastojke. Začinite salatu sa začinima po želji i ukusu. Potrebna je poprilična količina soli i papra.


4 Dodajte lignje

Dodajte ohlađene i ocijeđene lignje i dobro ih premažite preljevom. Čuvati u hladnjaku preko noći da se marinira.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.