Juha od leće i slanine

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
25min
KompliciranostTežina
Cijena
Juha od leće i slanine by Shutterstock Shutterstock

Donosimo vam recept za ukusnu i zasitnu juha od leće i slanine koja je gotova za samo pola sata! Po želji juhu možete usitniti štapnim mikserom kako bi dobili kremastu teksturu. 


Sastojci

Broj porcija
6
1 žličicaulja
75 gdimljene slanine, obrezane od sve masnoće i sitno nasjeckane
1 glavicaluka, sitno nasjeckana
1crvena paprika, sitno nasjeckana
1,5 lpilećeg ili povrtnog temeljca
1 malibatat, oguljen i sitno narezan na kockice
1 češanjčešnjaka
200 gcrvene leće
Velika grančica timijana
1 lovorov list
Sol
Svježe mljeveni crni papar

Priprema

1 Pripremite tavu

Zagrijte ulje u velikoj tavi. Dodajte slaninu, luk i crvenu papriku. Dinstajte na laganoj vatri 5 minuta, ili dok povrće ne omekša.


2 Zagrijte temeljac

Dok se povrće dinsta, zagrijte temeljac. 


3 Dodajte ostale sastojke

Slanini i povrću dodajte batat, češnjak i leću. Miješajte minutu, a zatim prelijte tek prokuhanim temeljcem i dodajte začinsko bilje.


4 Začinite

Začinite solju i paprom. Pustite da zavrije (to bi trebalo biti manje-više trenutačno), a zatim smanjite na srednje jaku vatru, pokrijte i kuhajte između 15-20 minuta ili dok crvena leća ne omekša.


5 Poslužite

Uklonite začinsko bilje iz juhe. Ako želite juhu usitnite štapnim mikserom ili ostavite takvu kakva jest. Poslužite toplo!

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.