Peciva s jabukama i pekan orasima

Vrijeme pripremePriprema
50min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
35min
Ukupno vrijemeUkupno
3h 15min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Peciva s jabukama i pekan orasima by Shutterstock Shutterstock

Ova slastica se sastoji od slojeva mekanog dizanog punjenog tijesta, nadjeva od jabuka i slatkog šećernog preljeva. Sigurni smo da će uz cimet rolice i babku ovo postati jedno od vaših najdražih jesenskih poslastica.

Sastojci

Broj porcija
16

Tijesto

1 paketić(7 g) suhog kvasca
240 mltoplog mlijeka
30 gmaslaca, otopljenog
1jaje
2 žlicešećera 1 žličica soli
380 gbrašna

Nadjev

100 gšećera
2jabuke srednje veličine, oguljena, nasjeckana
70 gpekan oraha
½ žličicecimeta
90 gmaslaca
Napomena: Napomena: Ukoliko ne možete nabaviti pekan orahe koristite obične orahe.

Preljev

120 gšećera u prahu
1 žlica + 1 žličicavruće vode
½ žličiceekstrakta vanilije

Priprema

Tijesto

1 Zamijesite tijesto

U većoj posudi u mlijeku otopite kvasac. Dodajte maslac, jaje, šećer, sol i brašno. Miješajte dok smjesa ne bude glatka. Po potrebi dodajte još nekoliko žlica brašna da napravite čvrsto tijesto. Prebacite na pobrašnjenu površinu pa mijesite tijesto 6 do 8 minuta dok ne postane elastično. 


2 Ostavite da naraste

Prebacite u nauljenu posudu i prekrijte prozirnom folijom. Ostavite tijesto 1 sat na toplom da naraste.

Nadjev

3 Pripremite nadjev

Dok se tijesto diže sjedinite jabuke, pekan orahe, cimet i šećer. Rastopite maslac i ostavite ga za kasnije.


4 Punite i oblikujte loptice

Tijesto izvadite iz posude te ga podijelite na dva dijela. Svaku polovicu podijelite na 16 komada. Na lagano pobrašnjenoj posudi svaki komad razvaljajte u krug promjera (otprilike) 6 cm. U središte svakog kruga stavite žličicu smjese s jabukama, skupite krajeve i napravite lopticu pa ju umočite u rastopljeni maslac.


5 Slažite loptice

U namašćeni kalup za kuglof poslažite 16 loptica pa ih pospite dijelom smjese od jabuka. Dodajte drugi sloj loptica te ih pospite ostatkom smjese od jabuka. Prekrijte pa ostavite oko 45 minuta da tijesto još malo naraste.


6 Ispecite

Pecite na 180 stupnjeva 35 do 40 minuta ili dok tijesto ne porumeni. Izvadite iz pećnice i ostavite desetak minuta da se ohladi pa izvadite iz kalupa

Preljev

7 Pripremite preljev

Dodajte šećer u prahu, vodu i ekstrakt vanilije u manju zdjelicu i dobro promiješajte. Izlijte preko ohlađenog kruha i poslužite

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
248 kcal
Proteini
4 g
Masnoće
9 g
Ugljikohidrati
38 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.