Čokoladni kolač sa šljivama

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
50min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 10min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Čokoladni kolač sa šljivama  by Shutterstock Shutterstock

Sočan čokoladni biskvit obogatili smo lješnjacima i mekim šljivama. Uživajte u kolaču uz jutarnju šalicu kave ili popodnevni čaj.

Sastojci

Broj porcija
10
180 gmaslaca, sobne temperature, plus dodatno za namastiti kalup
150 gsmeđeg šećera
170 gglatkog brašna
15 gkakaa
2 žličicepraška za pecivo
150 gmljevenih lješnjaka
3jaja
50 gtamne čokolade, nasjeckane
2 žlicelješnjaka, sjeckanih
500 gšljiva

Priprema

1 Očistite šljive

Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. Namastite i pobrašnite kalup za torte promjera 20 cm.


4 šljive prepolovite, izvadite košticu i ostavite sa strane. Ostale šljive očistite i narežite na veće komade. 


2 Pripremite smjesu

U veću zdjelu stavite maslac i šećer te miksajte dok smjesa ne postane kremasta, oko 7 minuta. Dodajte jedno po jedno jaje uz neprestano miksanje.


U drugoj zdjeli sjedinite brašno, kakao, mljevene lješnjake i prašak za pecivo. Ubacite u smjesu s jajima, lagano promiješajte samo da se sjedine sastojci i prekinite miksanje.


Ubacite nasjeckanu čokoladu, lješnjake i šljive koje su nasjeckane na manje komade. Promiješajte kuhačom i izlijte u pripremljen kalup.


3 Ispecite kolač

Po površini kolača rasporedite polovice šljiva. Stavite kolač u pećnicu i pecite ga 45-50 minuta, odnosno dok vrh kolača ne bude tamne boje, a kolač je čvrst na dodir.


Pečeni kolač izvadite iz pećnice i ostavite 10 minuta da se ohladi u kalupu. Kad se prohladio izvadite ga iz kalupa na rešetku i ostavite da se potpuno ohladi. Poslužite ga uz napitak po izboru.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.

Ključne riječi