Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. Namastite i pobrašnite kalup za torte promjera 20 cm.
4 šljive prepolovite, izvadite košticu i ostavite sa strane. Ostale šljive očistite i narežite na veće komade.
U veću zdjelu stavite maslac i šećer te miksajte dok smjesa ne postane kremasta, oko 7 minuta. Dodajte jedno po jedno jaje uz neprestano miksanje.
U drugoj zdjeli sjedinite brašno, kakao, mljevene lješnjake i prašak za pecivo. Ubacite u smjesu s jajima, lagano promiješajte samo da se sjedine sastojci i prekinite miksanje.
Ubacite nasjeckanu čokoladu, lješnjake i šljive koje su nasjeckane na manje komade. Promiješajte kuhačom i izlijte u pripremljen kalup.
Po površini kolača rasporedite polovice šljiva. Stavite kolač u pećnicu i pecite ga 45-50 minuta, odnosno dok vrh kolača ne bude tamne boje, a kolač je čvrst na dodir.
Pečeni kolač izvadite iz pećnice i ostavite 10 minuta da se ohladi u kalupu. Kad se prohladio izvadite ga iz kalupa na rešetku i ostavite da se potpuno ohladi. Poslužite ga uz napitak po izboru.