Pikantna salata od kvinoje

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Pikantna salata od kvinoje by Shutterstock Shutterstock
Ova šarena salata pravo je ljetno jelo ili jelo za one dane kada sanjarite o ljetu. Lagana i s citrusnom notom, donosi nešto drugačiji način uživanja u zdravoj nam kvinoji. Sok limete i korijander daju svježinu, dok kvinoja i grah daju ukusne vege proteine, a po želji možete ubaciti i kukuruz.

Sastojci

Broj porcija
6
180 gkvinoje
470 mlvode
60 mlekstra djevičanskog maslinovog ulja
8 žlicasoka od limete
2 žlicemljevenog kumina
1 žličicasoli
½ žličicepahuljica čilija (ili više po ukusu)
270 gcherry rajčica, polovice
400 ggraha u konzervi
5 komadamladog luka, nasjeckan
Svježi korijander, nasjeckan
Prstohvat soli
Papar po ukusu

Priprema

1Krčkajte

Zakuhajte kvinoju pa smanjite vatru, poklopite i krčkajte 10 do 15 minuta dok kvinoja ne upije svu vodu i ne omekša. Ostavite sa strane da se ohladi.


2Umiješajte

Umiješajte maslinovo ulje, sok limete, kumin, žličicu soli i pahuljice čilija.


3Poslužite

U posudu ubacite kvinoju, rajčice, grah i mladi luk pa prelijte dressingom i dobro izmiješajte. Umiješajte korijander pa začinite sa soli i paprom . Poslužite odmah ili ohladite u hladnjaku.

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
269.6 kcal
Proteini
8.9 g
Masnoće
11.5 g
Ugljikohidrati
33.8 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.