Čokoladna zobena kaša

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
5min
Ukupno vrijemeUkupno
20min
KompliciranostTežina
Cijena
Čokoladna zobena kaša by Shutterstock Shutterstock

Neki je zasigurno obožavaju, dok drugi nisu ljubitelji zobene kaše za doručak. Poznata po izuzetnim hranjivim vrijednostima zobena kaša može se pripremiti na mnogo načina. U ovaj recept odlučili smo dodati čokoladu. Čokoladu možete dodati u obliku kockica tamne ili ribane čokolade te u obliku kakaa u prahu. 


Sastojci

Broj porcija
2
80 gzobenih pahuljica
300 mlbademovog ili zobenog mlijeka
1 žlicameda
1 žlicachia sjemenki
1 žlicakakaa u prahu
1banana, narezana na kolutiće

Priprema

1 Pripremite chia sjemenka

Chia sjemenke stavite u manju posudu i prelijte ih s malo vode. Dobro ih promiješajte i ostavite sa strane da nabubre. Povremeno ih promiješajte.


2 Zagrijte mlijeko

U manji lonac stavite mlijeko na laganu vatru, dodajte kakao i dobro promiješajte. Pričekajte da mlijeko zakipi. 


3 Dodajte zobene pahuljice

Zobene pahuljice dodajte u vrelo mlijeko, konstantno miješajući, kuhajte 5 do 10 minuta. Kad ste dobili željenu gustoću sklonite mlijeko s vatre. 


4 Ubacite med i chia sjemenke

Dodajte med i chia sjemenke pa sve još jednom dobro promiješajte i ostavite 5 minuta da odstoji. Podijelite u dvije manje zdjelice, a na vrh dodajte narezanu bananu. 


Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.