Veliki lim za pečenje, onaj iz pećnice, lagano premažite uljem, pa na to zalijepite list papira za pečenje. Sada papir premažite uljem kako biste bili sigurni da se pečeni bikvit neće zalijepiti.
Upalite pećnicu i neka se grije na 180 stupnjeva.
Odvojite bjelanjke od žumanjaka, dodajte prstohvat soli i napravite snijeg. Stavite sa strane dok radite žuti dio smjese.
Žumanjke električnim mikserom pjenasto izmiješajte, dodajte brašno i vodu i izmiješajte kratko da nastane glatka smjesa.
Snijeg od bjelanjaka umiješajte ručno, drvenom kuhačom ili bolje gumenom lopaticom, i to u jednom smjeru i lagano kako smjesa ne bi 'pala', točnije da ne izbijete zrak iz snijega od bjelanjaka.
Istresite smjesu za biskvit u pripremljeni lim i pecite 12 do 15 minuta. Dobro pazite da ne zagori i ako vidite da rubovi tamne, izvadite odmah van iz pećnice.
Bitno je da se biskvit ne prepeče jer bi inače mogao pucati tijekom rolanja.
Čim izvadite pečeni biskvit iz pećnice, premažite pekmezom ili marmeladom. Birajte one bez komadića jer će se ljepše rezati.
Kad ste premazali, zarolajte i umotajte u vlažnu krpu. Ostavite tako desetak minuta, a kad se rolada prohladi, spremna je za rezanje.