Domaća Nutella

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
25min
KompliciranostTežina
Cijena
Domaća Nutella by Shutterstock Shutterstock

Najpoznatiji i svima najdraži namaz od čokolade i lješnjaka, Nutella, ideja je talijanskog slastičara Pietra Ferrera. Mi vam donosimo recept kako da ju napravite doma, za manje od pola sata i još k tome zdraviju verziju od kupovne. 


Sastojci

Broj porcija
4
300 glješnjaka
2 žlicekokosovog ulja, rastopljenog
4 žlicejavorovog sirupa ili nekog drugog prirodnog sladila
4 žlicenezaslađenog kakaa
120 mlzobenog ili nekog drugog biljnog mlijeka
prstohvat soli

Priprema

1 Pripremite lješnjake

Pećnicu zagrijte na 150 stupnjeva. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje i na njega dodajte lješnjake. Stavite u pećnicu na 15 minuta. 


2 Očistite lješnjake

Vruće lješnjake stavite u kuhinjsku krpu pa ih rukama protrljajte da im skinete ljusku. Bitno je skinuti što više ljuske jer ona daje gorak okus. 


3 Blendajte

Tople lješnjake prebacite u blender i blendajte u intervalima dok ne dobijete glatki namaz.


4 Sjedinite sastojke

Na laganoj vatri rastopite kokosovo ulje pa pomiješajte s javorovim sirupom, kakaom, mlijekom i soli. Dodajte u blender i kratko blendajte. Ako želite malo rjeđi namaz dodajte još 2 žlice mlijeka.


5 Prebacite u staklenku

Dobiveni namaz prebacite u staklenku i čuvajte u hladnjaku. 


Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.