Krem juha od batata

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
35min
Ukupno vrijemeUkupno
50min
KompliciranostTežina
Cijena
Krem juha od batata by Shutterstock Shutterstock

Donosimo vam još jedan način kako da iskoristite batat, a ovaj put riječ je o krem juhi. Ova juha idealna je za hladne dane jer će vas ugrijati i zasititi. Po želji juhu servirajte s krutonima, bučinim sjemenkama ili kiselim vrhnjem. 


Sastojci

Broj porcija
4
500 gbatata
150 gmrkve
1 glavicaluka
2 češnja češnjaka
1 žličicanaribanog svježeg đumbira
½ žličicemljevenog korijandera
½ žličicesoli
¼ žličicemljevenog bijelog papra
700 mlpovrtnog temeljca
1 žlica kiselog vrhnja
3 žlicemaslinovog ulja
Malo peršina, grubo nasjeckanog

Priprema

1 Pripremite povrće

Povrće operite i očistite. Batat i mrkvu narežite na kockice, luk sitno nasjeckajte, a češnjak protisnite. 


2 Pržite

U loncu, na srednje jakoj vatri, zagrijte maslinovo ulje pa na njega dodajte luk i pržite otprilike 5 minuta. Dodajte batat i mrkvu pa pirjajte još 10 minuta. Ubacite protisnuti češnjak, naribani đumbir i mljeveni korijander te sve dobro promiješajte. 


3 Dodajte povrtni temeljac

Dodajte povrtni temeljac, posolite i popaprite i pričekajte da zakipi. Nakon toga poklopite i kuhajte još 20 minuta. 


4 Blendajte

Lonac maknite s vatre, dodajte žlicu kiselog vrhnja, prebacite u blender i blendajte dok ne dobijete juhu. Vratite u lonac i pričekajte da zakipi. 


5 Poslužite

Juhu raspodijelite u duboke tanjure, po želji ukrasite s još malo kiselog vrhnja i pospite peršinom.


Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.