U manjem loncu zakuhajte vodu pa dodajte sušene gljive. Skinite s vatre i ostavite u vodi 25 do 30 minuta da omekšaju.
Gljive procijedite i sačuvajte vodu od namakanja. Poplahnite ih vodom te uklonite stabljike sa shiitake gljiva pa ih sve nasjeckajte.
Na srednje jakoj vatri, u gusanoj posudi otopite maslac pa dodajte luk. Pirjajte ga dok ne omekša te dodajte svježe šampinjone i portobello šampinjone koje ćete također pirjati dok ne omekšaju. Dodajte i češnjak te pržite još jednu minutu.
Umiješajte temeljac, mješavinu riža, začine, prethodno namočene gljive, vodu od namakanja te sol i papar. Pustite da zakuha pa smanjite vatru, poklopite i ostavite da krčka 20 do 25 minuta dok riža ne omekša.
U manjoj posudi sjedinite vodu i kukuruzni škrob pa umiješajte u varivo i ostavite da zakuha. Kuhajte dvije minute miješajući dok se ne zgusne pa dodajte slatko vrhnje, ostavite još koju minutu na vatri pa poslužite.
(po porciji)