Krem juha od gljiva s divljom rižom

Vrijeme pripremePriprema
25min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 10min
KompliciranostTežina
Cijena
Krem juha od gljiva s divljom rižom by Shutterstock Shutterstock
Za pripremu ove juhe bit će vam potrebne raznovrsne gljive i miješana riža. Mi smo se odlučili za vrganje, shiitake, šampinjone i portobello šampinjone.

Sastojci

Broj porcija
12
600 mlvode
30 gsušenih vrganja
30 gsušenih shiitake gljiva
230 gsvježih šampinjona
230 gnasjeckanih portobello šampinjona
40 gmaslaca
1manja glavica nasjeckanog luka
3češnja češnjaka
950 mlpovrtnog temeljca
170 gmiješane riže (dugozrnate i divlje)
½ žličicesoli
¼ žličicebijelog papra
120 mlhladne vode
1 žlica + 1 žličicakukuruznog škroba
240 gslatkog vrhnja

Priprema

1Zakuhajte vodu

U manjem loncu zakuhajte vodu pa dodajte sušene gljive. Skinite s vatre i ostavite u vodi 25 do 30 minuta da omekšaju. 


2Procijedite

Gljive procijedite i sačuvajte vodu od namakanja. Poplahnite ih vodom te uklonite stabljike sa shiitake gljiva pa ih sve nasjeckajte.


3Pirjajte

Na srednje jakoj vatri, u gusanoj posudi otopite maslac pa dodajte luk. Pirjajte ga dok ne omekša te dodajte svježe šampinjone i portobello šampinjone koje ćete također pirjati dok ne omekšaju. Dodajte i češnjak te pržite još jednu minutu. 


4Sjedinite sastojke

Umiješajte temeljac, mješavinu riža, začine, prethodno namočene gljive, vodu od namakanja te sol i papar. Pustite da zakuha pa smanjite vatru, poklopite i ostavite da krčka 20 do 25 minuta dok riža ne omekša.


5Poslužite

U manjoj posudi sjedinite vodu i kukuruzni škrob pa umiješajte u varivo i ostavite da zakuha. Kuhajte dvije minute miješajući dok se ne zgusne pa dodajte slatko vrhnje, ostavite još koju minutu na vatri pa poslužite. 

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
180 kcal
Proteini
5 g
Masnoće
10 g
Ugljikohidrati
17 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.