Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva, a lim za pečenje dimenzija 35x20 cm obložite papirom za pečenje.
Jabuke operite, ogulite i krupno naribajte. Pospite ih cimetom i promiješajte.
Žumanjke odvojite od bjelanjaka, a bjelanjke pomoću miksera istucite u čvrsti snijeg.
Žumanjke pjenasto izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom pa dodajte jabuke, brašno, mlijeko, ulje, prašak za pecivo i rogač. Miksajte dok se svi sastojci ne sjedine. Špatulom u dobivenu smjesu lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.
Smjesu izlijte u prethodno pripremljen lim i pecite 30 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi.
Čokoladu i maslac rastopite na pari, dodajte ulje i vodu i miješajte dok ne dobijete glatku glazuru. Kratko prohladite i prelijte preko ohlađenog kolača. Narežite na kocke i poslužite.