Sočne kocke s rogačem i jabukama

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Sočne kocke s rogačem i jabukama by Shutterstock Shutterstock

Okus i miris ovog kolača sjetit će vas na slastice kakve su često pripremale naše bake, a glavni sastojak je – rogač. Jabuke će ovom kolaču dati sočnost, a umjesto cimeta možete koristiti i začin za medenjake.

Sastojci

Broj porcija
10

Kolač

4 velikejabuke
1 žlicacimeta
4jaja
1vanili šećer
100 gšećera
130 gglatkog brašna
120 mlmlijeka
120 mlulja
1prašak za pecivo
100 gmljevenog rogača

Glazura

150 gtamne čokolade, narezane na manje komade
50 gmaslaca
2 žliceulja
1 žlicavode

Priprema

Kolač

1 Zagrijte pećnicu

Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva, a lim za pečenje dimenzija 35x20 cm obložite papirom za pečenje. 


2 Pripremite jabuke

Jabuke operite, ogulite i krupno naribajte. Pospite ih cimetom i promiješajte. 


3 Istucite bjelanjke

Žumanjke odvojite od bjelanjaka, a bjelanjke pomoću miksera istucite u čvrsti snijeg. 


4 Sjedinite sastojke

Žumanjke pjenasto izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom pa dodajte jabuke, brašno, mlijeko, ulje, prašak za pecivo i rogač. Miksajte dok se svi sastojci ne sjedine. Špatulom u dobivenu smjesu lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka. 


5 Pecite

Smjesu izlijte u prethodno pripremljen lim i pecite 30 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi.


Glazura

6 Prelijte čokoladom

Čokoladu i maslac rastopite na pari, dodajte ulje i vodu i miješajte dok ne dobijete glatku glazuru. Kratko prohladite i prelijte preko ohlađenog kolača. Narežite na kocke i poslužite. 


Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.