Šljive operite, prepolovite i izvadite koštice. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
Okrugli kalup za torte obložite papirom za pečenje i pospite s 2 žlice šećera. Šljive poslažite u kalup prerezanim dijelom prema dolje i stavite u pećnicu na 15 minuta.
Pripremite dvije zdjele i u jednoj pomiješajte brašno, prašak za pecivo, cimet i mljevene bademe. U drugoj zdjeli miksajte jaja i šećer pa dodajte otopljeni maslac i jogurt, a zatim sastojke sjedinite pjenjačom. U zdjelu s mokrim sastojcima dodajte suhe i dobro promiješajte.
Dobivenu smjesu prelijte preko pečenih šljiva i vratite u pećnicu na 35 do 40 minuta.
Pečen kolač izvadite iz pećnice i ostavite da se kratko ohladi. Na kalup stavite tanjur za serviranje i preokrenite. Oprezno uklonite papir za pečenje, narežite i poslužite.