Zapečene kruške s medom i orasima

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Zapečene kruške s medom i orasima by Shutterstock Shutterstock

Priprema ovog ukusnog deserta oduzet će vam samo 10 minuta, dok će ostatak posla odraditi pećnica. Uz kruške, med i orahe dodali smo i brusnice koje možete zamijeniti grožđicama, a pečene kruške po želji poslužite s kuglom sladoleda od vanilije ili s malo grčkog jogurta.

Sastojci

Broj porcija
4
4 većekruške
2 žlicemeda
½ žličicecimeta
1 žlicasušenih brusnica
1 žličicaekstrakta vanilije
2 žliceoraha, nasjeckanih
malo maslaca

Priprema

1 Pripremite kruške

Kruške operite i prerežite po dužini pa svakoj izdubite sredinu. Meso kruške narežite na manje komade. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. 


2 Sjedinite sastojke

Meso kruške, med, cimet, sušene brusnice, ekstrakt vanilije i orahe dobro promiješajte. Kruške poslažite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje.


Svaku polovicu napunite pripremljenom smjesom i na smjesu stavite malu kockicu maslaca. 


3 Pecite

Kruške pecite 25 do 30 minuta. Izvadite iz pećnice, ostavite da se kratko ohlade i poslužite. 

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.