Brzi kolač od krušaka

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Brzi kolač od krušaka by Shutterstock Shutterstock

Donosimo vam jednostavan recept za pripremu sočnog kolača bez previše zamazanog suđa i potrošenog vremena. Mekan i sočan biskvit spojili smo s kruškama, a po želji možete dodati i jabuke.

Sastojci

Broj porcija
6
250 gglatkog brašna
200 gšećera
1vanilin šećer
1prašak za pecivo
150 mlulja
150 mlvode
4jaja
1 žličicacimeta
4 većekruške
šećer u prahu (po želji)

Priprema

1 Zagrijte pećnicu

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva, a kalup u kojem ćete peći kolač dobro namastite ili obložite papirom za pečenje. 


2 Pomiješajte

U manjoj posudi pjenasto izmiksajte jaja, a u drugoj pomiješajte brašno, šećer, vanilin šećer, prašak za pecivo, ulje, vodu i cimet. Jaja dodajte u smjesu s brašnom pa miksajte dok se sastojci ne sjedine. 


3 Izlijte u kalup

Dobivenu smjesu izlijte u pripremljeni kalup. 


4 Pripremite kruške

Kruške operite, ogulite i narežite na tanke ploške. Narezane kruške slažite jednu iza druge, okomito u kalup. 


5 Pecite

Stavite u pećnicu na otprilike 30 do 40 minuta. 


6 Poslužite

Gotov kolač izvadite iz pećnice i ostavite da se kratko ohladi. Prije posluživanja pospite šećerom u prahu i narežite. 


Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.