Svinjski medaljoni u umaku od gljiva

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Svinjski medaljoni u umaku od gljiva by Shutterstock Shutterstock

Svinjski medaljoni u umaku od gljiva jednostavno je jelo koje se brzo priprema. Iskoristite vrganje ili lisičarke, ali ako nemate njih pri ruci poslužit će i šampinjoni. Poslužite uz njoke, zelene rezance ili pire krumpir. 


Sastojci

Broj porcija
3
600 gsvinjskih medaljona (but)
1 žlicamaslinovog ulja
20 gmaslaca
150 gšampinjona, nasjeckane na ploške
2 češnjačešnjaka, protisnuta
130 mlbijelog vina ili pilećeg temeljca
1 žličicasenfa
80 mlslatkog vrhnja
par kapi limunovog soka

Priprema

1 Pecite

U tavu stavite maslinovo ulje i zagrijte na srednje jakoj vatri. Dodajte svinjske medaljone i pecite ih otprilike 3 minute sa svake strane. Izvadite medaljone na tanjur i pokrijte ih da ostanu topli. Medaljone nemojte soli prije pečenja jer sol utječe na sočnost mesa. 


2 Kuhajte

U istoj tavi otopite maslac i dodajte nasjeckane gljive. Pojačajte vatru i pecite dok lagano ne dobiju boju. Ubacite protisnuti češnjak i promiješajte. Ulijte vino ili pileći temeljac, senf i 60 ml slatkog vrhnja. Pričekajte da umak zavrije pa kuhajte otprilike 5 minuta. 


3 Sjedinite sastojke

Vratite medaljone u tavu, zajedno sa sokovima koje je meso otpustilo, te dodajte ostatak vrhnja. Začinite sa soli i paprom po ukusu i pričekajte da zavrije. Sklonite s vatre, pokapajte s par kapi limunovog soka, promiješajte i poslužite uz prilog po želji. 


Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.

Ključne riječi