Punjena jaja

Vrijeme pripremePriprema
58min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
12min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 10min
KompliciranostTežina
Cijena
Punjena jaja by youtube
Punjena jaja
Punjena jaja
Imamo recept u kojem možete iskoristiti višak hrane koja vam je ostala od Uskrsa, tvrdo kuhana jaja koja se pune s 4 različita nadjeva. Baza za punjenje jaja su žumanjci i majoneza, a ostale namirnice mogu se kombinirati po ukusu.

Sastojci

Broj porcija
6

Klasično punjenje

3jaja
1 žlicamajoneze
1 žličicasenfa
1 žličicasoka od limuna
Sol po ukusu
Papar po ukusu
Kopar (za dekoraciju)
Rotkvica (za dekoraciju)

Punjenje s dimljenom paprikom

3jaja
1 žlica majoneze
½ žličicesenfa
½ žličicedimljene paprike
2 kriškeslanine
Sol po ukusu
Papar po ukusu
Slanina (dekoracija)
Mljevena paprika / čili pahuljice (dekoracija)

Punjenje s avokadom

3jaja
¼avokada
½ žličicesoka od limuna
Prstohvat kajenskog papra
1 žlicagrčkog jogurta
Sol po ukusu
Papar po ukusu
Rotkvica (dekoracija)
Peršin (dekoracija)

Punjenje s hrenom

3jaja
1 žlicažlica majoneze
½ žličicehrena
Prstohvat mljevene paprike
Sol po ukusu
Papar po ukusu
Sjeckani kopar (dekoracija)
Sezam (dekoracija)
Sok od cikle (za boju)

Priprema

1Kuhajte

U veći lonac stavite 12 jaja, dodajte vodu i stavite na srednje jaku vatru. Nakon što voda zavrije, ovisno o veličini, jaja kuhajte 8 do 11 minuta. Tvrdo kuhana jaja odmah nakon kuhanja prebacite u posudu s hladnom vodom. Kuhana jaja ostavite u hladnoj vodi otprilike 20 minuta kako bi lakše skinuli ljusku.

Klasično punjenje

2Sjedinite sastojke

Jaja očistite i prerežite po dužini. Oprezno izvadite žumanjak i stavite u zasebnu, dublju, posudu. Žumanjke usitnite i zdrobite sa žlicom, dodajte limunov sok, senf, začine i majonezu. Sve sastojke pomiješajte u glatku smjesu.


3Napunite

Dobivenu smjesu prebacite u slastičarsku vrećicu sa zvjezdastim nastavkom i pomoću nje napunite bjelanjke.


4Ukrasite

Prije posluživanja jaja dodatno ukrasite sjeckanim svježim koprom i rotkvicama. 

Punjenje s dimljenom paprikom

5Ispecite

Slaninu, po ukusu, ispecite na tavi, izvadite na papirnate ručnike i pustite da se ohladi. Nakon što se ohladila nasjeckajte ju na manje komadiće. Manji dio sačuvajte za dekoraciju.


6Sjedinite sastojke

Jaja očistite i prerežite po dužini. Oprezno izvadite žumanjak i stavite u zasebnu, dublju, posudu. Žumanjke usitnite i zdrobite sa žlicom, dodajte majonezu, senf, dimljenu papriku, narezanu pečenu slaninu i začine. Sve sastojke pomiješajte u glatku smjesu.


7Napunite

Dobivenu smjesu prebacite u slastičarsku vrećicu sa zvjezdastim nastavkom i pomoću nje napunite bjelanjke.


8Ukrasite

Prije posluživanja jaja dodatno ukrasite sjeckanom slaninom i mljevenom paprikom ili čilijem. 

Punjenje s avokadom

9Sjedinite sastojke

Jaja očistite i prerežite po dužini. Oprezno izvadite žumanjak i stavite u zasebnu, dublju, posudu. Žumanjke usitnite i zdrobite sa žlicom, dodajte avokado, limunov sok, kajenski papar, grčki jogurt i začine. Sve sastojke pomiješajte u glatku smjesu. 


10Napunite

Dobivenu smjesu prebacite u slastičarsku vrećicu sa zvjezdastim nastavkom i pomoću nje napunite bjelanjke.


11Ukrasite

Prije posluživanja jaja dodatno ukrasite sjeckanim peršinom i rotkvicom.

Punjenje s hrenom

12Ostavite jaja u soku od cikle

Oljuštena jaja stavite u sok od cikle, pazite da budu u potpunosti prekrivena, pa ih tako ostavite 3 sata.


13Sjedinite sastojke

Jaja prerežite po dužini. Oprezno izvadite žumanjak i stavite u zasebnu, dublju, posudu. Žumanjke usitnite i zdrobite sa žlicom, dodajte majonezu, hren, mljevenu papriku i začine. Sve sastojke pomiješajte u glatku smjesu.


14Napunite

Dobivenu smjesu prebacite u slastičarsku vrećicu sa zvjezdastim nastavkom i pomoću nje napunite bjelanjke.


15Ukrasite

Prije posluživanja jaja dodatno ukrasite nasjeckanim koprom i sezamom.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.