Domaća marmelada od mandarina bez šećera

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Domaća marmelada od mandarina bez šećera by Shutterstock Shutterstock

U ovom receptu za šećer nema mjesta, ali možete ga zamijeniti medom ili stevijom. Najbolje bi bilo koristiti domaće, nešpricane mandarine. Od 1 kg mandarina dobit ćete otprilike 3 staklenke marmelade.

Sastojci

Broj porcija
10
1naribana korica nešpricanog limuna
1naribana korica nešpricane naranče
½ žličicecimeta
2 žlicestevije ili meda
1 žličicadžemfiksa

Priprema

1 Pripremite mandarine

Mandarine ogulite, očistite od koštica i s njih uklonite bijele niti, sačuvajte dvije korice te ih nasjeckajte na sitne komadiće i prokuhajte u vodi otprilike 10 minuta. Prokuhanu koricu ocijedite.


2 Usitnite

U blender ili multipraktik stavite oguljene mandarine i pripremljenu koricu. Blendajte dok ne dobijete smjesu kašaste teksture. 


3 Kuhajte

Usitnjene mandarine prebacite u lonac i dodajte koricu nešpricanog limuna i naranče, cimet i steviju ili med. Kuhajte na srednje jakoj vatru, uz miješanje, pola sata. 


4 Dodajte džemfiks

Dodajte džemfiks i kuhajte još 15 minuta ili dok smjesa ne postane dovoljno gusta. 


5 Ulijte u staklenke

Vruću marmeladu ulijte u sterilizirane staklenke, poklopite i okrenite. Ostavite da se marmelada ohladi, a zatim čuvajte u hladnjaku. 


Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.

Ključne riječi