Slani uštipci

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
3min
Ukupno vrijemeUkupno
8min
KompliciranostTežina
Cijena
Slani uštipci by Shutterstock Shutterstock
Slani uštipci by Shutterstock Shutterstock

Brzo su gotovi, a još brže nestanu s tanjura uz slane nareske.

Sastojci

Broj porcija
4
1jaje
150 mltekućeg jogurta
200 gglatkog brašna
0,5 vrećicepraška za pecivo
1 prstohvatsoli
500 mlsuncokretovog ulja za prženje

Priprema

1 Napravite smjesu

U plitki i široki lonac ulijte suncokretovo ulje i stavite da se grije.


Sve sastojke dobro izmiksajte i smjesa je spremna za prženje.


2Pržite u dubokom ulju

Ulje je dovoljno zagrijano kad u njega stavite drvenu kuhaču i oko nje se počnu stvarati mjehurići.


Uštipke oblikujte pomoću dvije žličice i spuštajte u zagrijano ulje. One će se napuhnuti u okrugle loptice i okretati tijekom pečenja.


Ako se svaka ne okrene sama, samo je lagano zarotirajte vilicom. Kad dobiju zlatnožutu boju gotove su. Izvadite ih na kuhinjski papir da se ocijede.


Poslužite još vruće uz tvrde sireve, pršut, suhe kobasice i ukiseljeno povrće.

Ana Korenic