Jaffa torta

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
0h
Ukupno vrijemeUkupno
30min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Jaffa torta
Jaffa torta
Donosimo vam recept za nepečenu tortu koja dolazi u četiri sloja – podloga u kombinaciji s mljevenim keksima i orasima, sloj Jaffa keksa, voćni dio s jagodama ili malinama i kremom od pudinga.

Sastojci

Broj porcija
12

Podloga

300 gmljevenih keksa po izboru
200 gmljevenih oraha
100 gšećera u prahu
100 gmaslaca sobne temperature
200 ml soka od naranče

Krema od pudinga

1 lmlijeka
3 vrećicepudinga od vanilije
3 žlicekukuruznog škroba
200 g šećera
200 gmaslaca sobne temperature
250 gJaffa keksa
Svježe maline (za dekoraciju)
Grubo naribana čokolada (za dekoraciju)

Voćni sloj

500 gsmrznutih malina ili jagoda
5 žlicašećera
1 vrećicapudinga od vanilije
100 mlvode

Priprema

Podloga

1Sjedinite sastojke

Sve navedene sastojke za podlogu sjedinite, najbolje rukama, osim soka od naranče. Sok od naranče postepeno dodajte dok ne dobijete homogenu i povezanu smjesu (možda neće biti potrebno svih 200 ml). 


2Utisnite u kalup

Kalup za torte promjera 28 cm lagano premažite maslacem. U pripremljeni kalup istresite sastojke koje ste sjedinili za podlogu i utisnite ih rukom ili dnom čaše. 

Krema od pudinga

3Kuhajte

U lonac stavite 850 ml mlijeka zajedno sa šećerom pa kuhajte na laganoj vatri dok ne zavrije. U međuvremenu, pjenjačom, razmutite ostatak mlijeka s pudingom i kukuruznim škrobom te ga dodajte u zakuhalo mlijeko. Kuhajte kratko, cijelo vrijeme miješajući, otprilike 2 do 3 minute, pa sklonite s vatre i ostavite da se kratko prohladi. 


4Miksajte

U posudu srednje veličine stavite maslac pa ga kratko izmiksajte. Dodaje jednu po jednu žlicu toplog pudinga i miksajte dok se sastojci ne sjedine. 


5Rasporedite kekse

Po podlozi rasporedite malo kreme, manje od ¼, tek toliko da možete zalijepiti kekse. Rasporedite kekse, okrenute čokoladnom stranom prema dolje.

Voćni sloj

6Izlijte na kekse

Smrznute maline ili jagode, zajedno sa šećerom, stavite u lonac srednje veličine i zagrijte na laganoj vatri. Dok čekate da se voće otopi i prokuha, u posebnoj posudi razmutite puding s vodom. U vrelo voće dodajte smjesu s pudingom i kuhajte 5 do 10 minuta. Sklonite s vatre i pustite da se kratko ohladi pa ju izlijte na kekse i ravnomjerno rasporedite. Stavite u zamrzivač na 20 minuta da se malo stisne. Ostatak kreme od pudinga stavljajte sa žlicom na voćni sloj pa jednolično razmažite špatulom.  


7Ukrasite i ohladite

Tortu po želji ukrasite sa svježim malinama i naribanom čokoladom. Stavite u hladnjak preko noći kako bi se torta ohladila i stisnula. 

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.

Ključne riječi