Jabuke operite, ogulite i krupno naribajte pa ostavite sa strane da puste svoj sok. Lagano ih ocijedite rukama i pomiješajte sa šećerom, vanilin šećerom, krušnim mrvicama i cimetom.
Maslac narežite na manje komade i otopite. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
Na radnu površinu stavite jednu koru, premažite ju otopljenim maslacem pa ponovite postupak s još jednom korom. Rasporedite 1/5 smjese naribanih jabuka, zarolajte i prebacite u lagano namašćeni lim za pečenje. Ponovite postupak s ostatkom kora i nadjeva tako da ukupno dobijete pet štrudli. Poslažite ih u lim jednu do druge i premažite ostatkom maslaca.
Štrudle prebacite u pećnicu na 35 do 40 minuta ili dok ne poprimi zlatno – smeđu boju.
Izvadite iz pećnice i pustite da se kratko ohlade. Posipajte šećerom u prahu i poslužite.