Štrudla od jabuka

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Štrudla od jabuka
Štrudla od jabuka
Štrudla od jabuka zasigurno je jedan od recepata koji mirišu na djetinjstvo. Po želji u nadjev od jabuka možete dodati i grožđice ili orašaste plodove.

Sastojci

Broj porcija
15
500 gkora za savijače
1 kgjabuka
4 žlicešećera
2 vanilinšećera
1 žlicacimeta
4 žlicekrušnih mrvica
150 gmaslaca
Šećer u prahu

Priprema

1Pripremite jabuke

Jabuke operite, ogulite i krupno naribajte pa ostavite sa strane da puste svoj sok. Lagano ih ocijedite rukama i pomiješajte sa šećerom, vanilin šećerom, krušnim mrvicama i cimetom. 


2Zagrijte pećnicu

Maslac narežite na manje komade i otopite. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.


3Napunite i zarolajte

Na radnu površinu stavite jednu koru, premažite ju otopljenim maslacem pa ponovite postupak s još jednom korom. Rasporedite 1/5 smjese naribanih jabuka, zarolajte i prebacite u lagano namašćeni lim za pečenje. Ponovite postupak s ostatkom kora i nadjeva tako da ukupno dobijete pet štrudli. Poslažite ih u lim jednu do druge i premažite ostatkom maslaca.


4Pecite

Štrudle prebacite u pećnicu na 35 do 40 minuta ili dok ne poprimi zlatno – smeđu boju. 


5Poslužite

Izvadite iz pećnice i pustite da se kratko ohlade. Posipajte šećerom u prahu i poslužite. 

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.