Piletina s limunom i kaparima

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Piletina s limunom i kaparima
Ovo jelo poznato je pod nazivom Chicken Piccata, a riječ je o piletini koja se uvalja u brašno, prži na maslacu, a zatim posluži s umaku od limunovog soka, kapara, maslaca i pilećeg temeljca. Piletinu u umaku možete servirati s tjesteninom, pečenim povrćem ili pire krumpirom.

Sastojci

Broj porcija
4
500 gfilea pilećih prsa
2 žličicesoli
½ žličicepapra
80 goštrog brašna
75 gmaslaca
2 žlicemaslinovog ulja
1nasjeckana ljutika
1 češanjprotisnutog češnjaka
250 mlpilećeg temeljca
1½ žličicelimunove korice
1 žlicakapara
1 žlicasvježe sjeckanog peršina

Priprema

1Začinite meso

Svaki komad pilećeg filea prerežite vodoravno i začinite s 2 žličice soli i ½ žličice papra s obje strane. Meso uvaljajte u brašno i otresite višak. 


2Ispecite meso

U većoj tavi, na srednje jakoj vatri, zagrijte 3 žlice maslaca i 2 žlice maslinovog ulja. U turama pecite piletinu do zlatne boje, otprilike 3 minute sa svake strane. Pečenu izvadite na tanjur i ostavite sa strane. Za sljedeću turu dodajte još 3 žlice maslaca i 2 žlice maslinovog ulja i ispecite ostatak mesa. 


3Dodajte povrće

U istu tavu stavite nasjeckanu ljutiku i pirjajte dok ne postane mekana, otprilike minutu do dvije. Dodaje i češnjak pa pirjajte još minutu.


4Pirjajte

Dodajte pileći temeljac i pirjajte dok polovica tekućine ne ispari, otprilike 4 do 5 minuta.


5Sjedinite sastojke

Smanjite vatru, umiješajte preostali maslac, kapare, limunovu koricu i sok, dodajte ½ žličice soli pa sve dobro promiješajte. Ubacite narezan limun, vratite piletinu u tavu i kuhajte minutu do dvije pa sklonite s vatre.


6Poslužite

Piletinu pospite svježe sjeckanim peršinom i poslužite uz tjesteninu ili prilog po izboru.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.