Svaki komad pilećeg filea prerežite vodoravno i začinite s 2 žličice soli i ½ žličice papra s obje strane. Meso uvaljajte u brašno i otresite višak.
U većoj tavi, na srednje jakoj vatri, zagrijte 3 žlice maslaca i 2 žlice maslinovog ulja. U turama pecite piletinu do zlatne boje, otprilike 3 minute sa svake strane. Pečenu izvadite na tanjur i ostavite sa strane. Za sljedeću turu dodajte još 3 žlice maslaca i 2 žlice maslinovog ulja i ispecite ostatak mesa.
U istu tavu stavite nasjeckanu ljutiku i pirjajte dok ne postane mekana, otprilike minutu do dvije. Dodaje i češnjak pa pirjajte još minutu.
Dodajte pileći temeljac i pirjajte dok polovica tekućine ne ispari, otprilike 4 do 5 minuta.
Smanjite vatru, umiješajte preostali maslac, kapare, limunovu koricu i sok, dodajte ½ žličice soli pa sve dobro promiješajte. Ubacite narezan limun, vratite piletinu u tavu i kuhajte minutu do dvije pa sklonite s vatre.
Piletinu pospite svježe sjeckanim peršinom i poslužite uz tjesteninu ili prilog po izboru.