Capirotada

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
35min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 5min
KompliciranostTežina
Cijena
Capirotada by Shutterstock Shutterstock

Capirotada ili meksički puding (složenac) od kruha.

Sastojci

Broj porcija
4
250 gsmeđeg šećera
250 mlvode
2štapića cimeta
10šnita kruha
150 ggrožđica
50 glistića badema
80 gmaslaca
naribani zreli sir (opcionalno)

Priprema

1Prokuhajte vodu i šećer kako bi dobili sirup

Pomiješajte vodu, šećer i štapiće cimeta. Na srednje jakoj vatri kuhajte 10 minuta dok se šećer ne otopi, zatim štapiće cimeta izvadite.


2Napravite smjesu od kruha i ostalih sastojaka

Pomiješajte kruh, grožđice, listiće badema i otopljeni maslac u velikoj zdjeli. Prelijte toplim šećernim sirupom i lagano miješajte da se kruh natopi.


3Premjestite u kalup

Smjesu izlijte u četvrtastu posudu za pečenje premazanu omekšalim maslacem.


Pokrijte je folijom i ostavite da se ohladi pola sata. Po želji smjesu možete posuti sa malo naribanog zrelog sira.


4Stavite peći

Pecite pokriveno folijom u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 20 minuta. Otkrijte i pecite dodatnih 15 minuta ili dok sir ne porumeni.


Poslužite toplo.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.