Ulje od čilija

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
15min
KompliciranostTežina
Cijena
Ulje od čilija by Shutterstock Shutterstock
Ovo je poprilično jednostavan recept za vatreni dodatak vašim jelima.

Sastojci

Broj porcija
30
240 mlrepičinog ili maslinovog ulja
3 žlicesušenih čili papričica (pahuljice čilija)
Sol po ukusu

Priprema

1Sjedinite sastojke

U manji lonac dodajte ulje, čili papričice i sol (ako ju koristite) te izmiješajte.


2Zagrijte smjesu

Zagrijavajte smjesu otprilike 5 minuta na slabijoj vatri često miješajući. Pripazite da vam se ulje ne počne dimiti. U slučaju da se počelo dimiti, sklonite kratko s vatre kako biste smanjili temperaturu ulja. Vratite na štednjak na još 5 minuta.

3Prelijte u bočicu

Sklonite ulje s vatre te ga ohladite i prebacite u bočicu ili manju staklenku. Ako želite, možete ga i procijediti. Ulje čuvajte u hladnjaku do mjesec dana.

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
11 kcal
Ugljikohidrati
1 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.