U 200 ml mlijeka pjenjačom umutite 2 vrećice (2*40g) praška za puding od vanilije.
Preostalih 300 ml mlijeka ulijte u srednji lonac. Dodajte šećer i vanilin šećer pa zagrijte do vrenja. U vrelo mlijeko ulijte smjesu s razmućenim praškom pa kuhajte nekoliko minuta uz miješanje. Pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a povremeno promiješajte kako ne bi nastale grudice.
Maslac sobne temperature narežite na manje komade pa umutite mikserom. Dodajte dio po dio ohlađenog pudinga i nastavite mutiti dok se smjese ne spoje.
U smjesu umiješajte i mak.
Smjesu ohladite do čvrstoće pri kojoj lako možete oblikovati kuglice (najbolje oko pola sata u zamrzivaču).
Pladanj na koji ćete slagati kuglice obložite prozirnom folijom.
Vlažnim rukama oblikujte kuglice manje veličine. Od ove količine ispast će ih oko 50 komada.
Kuglice slažite na foliju pa ih stavite oko pola sata u zamrzivač kako bi zadržale oblik prilikom kasnijeg umakanja u glazuru.
Za to vrijeme pripremite glazuru.
Na pari otopite čokoladu s uljem i pustite da se malo prohladi.
Kuglice pažljivo umačite u glazuru, izvadite ponovno na foliju ili na rešetku i pustite da se stisnu. Glazura bi nakon 20-ak minuta trebala lagano promijeniti boju, što je znak da se stisnula.
Ostatak glazure ulijte u plastičnu vrećicu, kojoj lagano probušite vrh i prošarajte preko kuglica. Ponovno pustite da se čokolada stisne pa slažite kuglice u ukrasne papirnate kalupe.