Rigatoni s mljevenim mesom

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
55min
KompliciranostTežina
Cijena
Rigatoni s mljevenim mesom
Rigatoni s mljevenim mesom i parmezanom brz su i jednostavan obrok za ručak ili večeru. Odlučili smo se za rigatone koji odlično upijaju umak, a umjesto njih možete koristiti i penne tjesteninu.

Sastojci

Broj porcija
4
300 gmljevenog mesa
1 glavicaluka
1 žlicamaslinovog ulja
400 grigatona
5 žlicamlijeka
250 gnaribanog parmezana
1 žličicasjeckanog ružmarina
50 gslatkog vrhnja
Sol po ukusu
Papar po ukusu

Priprema

1Skuhajte tjesteninu

Luk očistite i sitno nasjeckajte. Veći lonac napunite s vodom, poklopite i stavite na srednje jaku vatru. Kad voda zakuha, dodajte tjesteninu pa kuhajte po uputama na pakiranju. Prije nego što ocijedite tjesteninu, sačuvajte 250 ml vode u kojoj se kuhala tjestenina. 


2Pirjajte

U tavi na srednje jakoj vatri zagrijte ulje pa dodajte nasjeckani luk. Kratko pirjajte, otprilike 5 do 7 minuta, dok luk ne omekša. 


3Ispecite meso

U tavu dodajte i meso, začinite s ružmarinom, soli i paprom po ukusu pa pirjajte dok meso ne dobije zlatno smeđu boju, otprilike 20 minuta. Po potrebi žlicom izvadite višak tekućine koju je meso ispustilo.


4Napravite umak

U manjoj posudi pomiješajte sir s mlijekom i paprom, po ukusu. U sir, po želji, dodajte i vodu koju ste prethodno sačuvali te sjedinite sve sastojke da dobijete glatki i gusti umak. Vodu u umak dodavajte postepeno ovisno o željenoj gustoći umaka.  


5Sjedinite sastojke

Umak dodajte u tavu s mesom te kuhajte na laganoj vatri 3 do 5 minuta. Umiješajte tjesteninu i slatko vrhnje, kuhajte još 3 minute, promiješajte i sklonite vatre.


6Poslužite

Posipajte s još sira po želji i poslužite. 

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.