Luk očistite i sitno nasjeckajte. Veći lonac napunite s vodom, poklopite i stavite na srednje jaku vatru. Kad voda zakuha, dodajte tjesteninu pa kuhajte po uputama na pakiranju. Prije nego što ocijedite tjesteninu, sačuvajte 250 ml vode u kojoj se kuhala tjestenina.
U tavi na srednje jakoj vatri zagrijte ulje pa dodajte nasjeckani luk. Kratko pirjajte, otprilike 5 do 7 minuta, dok luk ne omekša.
U tavu dodajte i meso, začinite s ružmarinom, soli i paprom po ukusu pa pirjajte dok meso ne dobije zlatno smeđu boju, otprilike 20 minuta. Po potrebi žlicom izvadite višak tekućine koju je meso ispustilo.
U manjoj posudi pomiješajte sir s mlijekom i paprom, po ukusu. U sir, po želji, dodajte i vodu koju ste prethodno sačuvali te sjedinite sve sastojke da dobijete glatki i gusti umak. Vodu u umak dodavajte postepeno ovisno o željenoj gustoći umaka.
Umak dodajte u tavu s mesom te kuhajte na laganoj vatri 3 do 5 minuta. Umiješajte tjesteninu i slatko vrhnje, kuhajte još 3 minute, promiješajte i sklonite vatre.
Posipajte s još sira po želji i poslužite.