Penne s piletinom i gljivama

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
35min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Penne s piletinom i gljivama
Za pripremu ovog recepta trebat će vam tri glavna sastojka - penne, piletina i gljive. Kremasti umak koji je na bazi mlijeka i sira povezat će sve sastojke, a za izradu ovog jela bit će vam potrebna samo jedna tava.

Sastojci

Broj porcija
4
300 gpenna
200 mlmlijeka
160 gnaribanog trapist sira
200 gpiletine narezane na kockice
200 ggljiva po izboru
1 češanjčešnjaka
2 žlicesvježe nasjeckanog peršina
1 glavicaluka
2 žlicemaslinovog ulja
Sol po ukusu
Papar po ukusu

Priprema

1Pripremite povrće

Gljivama uklonite peteljke te ih narežite na ploške, češnjak protisnite, a luk sitno nasjeckajte. 


2Pirjajte

Na tavi zagrijte žlicu maslinovo ulje, dodajte protisnuti češnjak te ga pržite 30 sekundi. Dodajte nasjeckane gljive, začinite ih sa soli i paprom, poklopite i pirjajte 10 minuta. Dodajte peršin, dobro promiješajte, sklonite s vatre i prebacite na tanjur.


3Ispecite meso

U istu tavu dodajte žlicu maslinovog ulja, ubacite piletinu, začinite sa soli i paprom, pa pržite 8 do 10 minuta. Gotovo meso izvadite na tanjur.


4Napravite umak

U istoj tavi, na srednje jakoj vatri, zagrijte mlijeko. Dodajte papar po ukusu pa ubacite sir i miješajte dok se ne otopi.


5Skuhajte tjesteninu

U loncu srednje veličine zakuhajte vodu i skuhajte tjesteninu po uputama na pakiranju.


6Sjedinite sastojke

Ocijeđenu tjesteninu ubacite u tavu s mlijekom i sirom. Dodajte meso i gljive i sve dobro promiješajte. 


7Poslužite

Posipajte s još malo sjeckanog peršina i poslužite.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.