Tagliatelle s ricotta sirom i mljevenom puretinom

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
35min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Tagliatelle s ricotta sirom i mljevenom puretinom by Shutterstock Shutterstock
U ovom receptu spojili smo okus ricotta sira i mljevene puretine. Za pripremu ovog jednostavnog jela bit će vam potrebno 45 minuta.

Sastojci

Broj porcija
4
300 gtagliatella
300 gmljevene puretine
250 gricotta sira
60 mlbijelog vina
30 gnaribanog parmezana
1 glavicaluka
1 žlicamaslinovog ulja
Sol po ukusu
Papar po ukusu

Priprema

1Ispecite meso

Nasjeckajte luk, zagrijte ulje i pržite ga u većoj tavi, otprilike 5 minuta. Dodajte mljevenu puretinu, pa drvenom kuhačom razbijajte meso na manje komade i pecite 15 minute. Dodajte bijelo vino i pirjajte 2 do 3 minute.


2Skuhajte tjesteninu

U loncu srednje veličine zakuhajte vodu i skuhajte tagliatelle po uputama na pakiranju. Prije nego što ih ocijedite sačuvajte 250 ml vode od kuhanja.


3Umiješajte sir

U meso umiješajte ricotta sir i 100 ml vode koju ste prethodno sačuvali. Začinite sa soli i paprom pa miješajte dok se sir ne otopi, a sastojci ne sjedine. Po želji dodajte još vode.


4Sjedinite sastojke

Dodajte kuhane tjesteninu u tavu, pospite parmezanom pa još jednom sve dobro promiješajte. 


5Poslužite

Sklonite s vatre i poslužite. 

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.