Čokoladna jaja

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
0h
Ukupno vrijemeUkupno
20min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Čokoladna jaja
Postupak dobivanja ovih čokoladnih jaja brz je i jednostavan, a bit će vam potrebna samo tri sastojka – mliječna i bijela čokolada te čokoladni bomboni.

Sastojci

Broj porcija
4
250 g mliječne čokolade
180 g bijele čokolade
50 g žutih ili narančasti čokoladnih bombona

Priprema


1Otopite mliječnu čokoladu

Mliječnu čokoladu nasjeckajte na manje komade pa ju na laganoj vatri otopite na pari. 


2Izlijte čokoladu

Otopljenu čokoladu izlijte na lim za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje. Špatulom ravnomjerno rasporedite i poravnajte čokoladu. Ostavite par minuta da se stisne, ali da ipak ostane mekana na dodir. 


3Otopite bijelu čokoladu

Bijelu čokoladu, na laganoj vatri, otopite na pari. Ostavite minutu do dvije da se stisne i ne bude u potpunosti tekuća.


4Utisnite bombone

Žlicom na mliječnu čokoladu kapajte veće kapljice otopljene bijele čokolade. U kapljice bijele čokolade lagano utisnite čokoladne bombone u žutoj ili narančastoj boji, tako da dobijete oblik pečenog jaja na oko.


5Ohladite

Dobivenu čokoladu ostavite na sobnoj temperaturi da se stisne, a zatim ju prebacite u hladnjak na 4 sata ili preko noći.


6Narežite

Čokoladu, pomoću oštrog i dugog noža, narežite na manje komade po želji. 

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.