Alfredo umak od bundeve

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
25min
KompliciranostTežina
Cijena
Alfredo umak od bundeve by Shutterstock Shutterstock
Alfredo umak je bijeli umak koji se uglavnom sastoji od maslaca i slatkog vrhnja, no u ovom receptu kao “twist” dodali smo pire od bundeve. Lagano slatkasti i kremasti okus odlično se spaja s tjesteninom.

Sastojci

Broj porcija
8
340 gtjestenine fettuccine
30 gmaslaca
5 češnjeva češnjaka, nasjeckanih
250 gpirea od bundeve
590 mlslatkog vrhnja
45 gnaribanog parmezana

Priprema

1Skuhajte tjesteninu

Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju. Odvojite dio vode od kuhanja, otprilike 235 ml, u slučaju da trebate razrijediti umak.


2Napravite umak

Maslac rastopite na srednje jakoj vatri. Dodajte češnjak, pirjajte ga dok ne omekša i lijepo ne zamiriše. Ubacite pire od bundeve i slatko vrhnje. Umak krčkajte dok se ne zgusne. Ubacite sir i miješajte dok se sastojci ne sjedine.


3Pomiješajte tjesteninu s umakom

Umiješajte tjesteninu u umak. Ako je potrebno, možete ga razrijediti vodom koju ste sačuvali. Pospite s još parmezana i začinite po ukusu. Poslužite odmah.

Napomena

Nekoliko listića kadulje ili nekoliko grančica ružmarina ovo jelo mogu podignuti na u potpunosti drugu razinu. Samo ih ubacite s češnjakom i izvadite prije nego što dodate vrhnje i bundevu. Količinu tjestenine prilagodite ovisno o tome volite li ju s više ili manje umaka. Također, imajte na umu da će vam se umak još dodatno stisnuti kako bude stajao. U tom slučaju samo dodajte još malo vode i to je to.

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
471 kcal
Proteini
10.1 g
Masnoće
31.8 g
Ugljikohidrati
37.2 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.

Ključne riječi