Omlet s bundevom

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
20min
KompliciranostTežina
Cijena
Omlet s bundevom  by Shutterstock Shutterstock
Za ovaj jesenski omlet bit će vam potrebna bundeva narezana na trakice, jaja i vlasac. Priprema je jednostavna, a ovo jelo možete poslužiti za doručak ili večeru.

Sastojci

Broj porcija
4
3jaja
230 gbundeve (narezana na trakice otprilike 5 cm)
1 manji svežanjvlasca, nasjeckan na trakice dužine otprilike 5 cm)
½ žličicesoli
½ žličicesvježe mljevenog papra
1 žlicarižinog vina
2 žliceulja
Šaka tostiranih sjemenki sezama
Sojin umak

Priprema

1Istucite jaja

U većoj zdjeli istucite jaja. Ubacite sol, papar i vino pa dobro izmiješajte.


2Dodajte bundevu

Ubacite bundevu i vlasac, dobro izmiješajte pa ostavite sa strane.


3Ispecite omlet

U tavi promjera 26 cm zagrijte ulje na slabijoj vatri. U zagrijanu tavu ulijte smjesu te ju špatulom ravnomjerno rasporedite. Pecite poklopljeno 5 minuta s jedne strane pa uz pomoć tanjura okrenite omlet na drugu stranu te pecite još 4 ili 5 minuta bez poklopca.


4Poslužite

Pospite sezamom i poslužite uz sojin umak za umakanje.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.