Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, a žicu postavite na sredinu te kalup dimenzija 23 x 33 cm obložite papirom za pečenje.
U većoj posudi, koristeći električni mikser, izmiješajte maslac i 135 g šećera. Miješajte 3 minute dok smjesa ne postane mekana i prozračna. Smanjite brzinu miksera pa dodajte brašno, prašak za pecivo, začine i sol te dobro miješajte.
Razdvojite žumanjke od bjelanjaka pa ih umiješajte s mlijekom u smjesu s brašnom. Miješajte dok se sve ne sjedini pa smjesu izlijte u pripremljeni kalup.
U posudu ubacite bjelanjke i preostali šećer i napravite snijeg kojeg ćete oprezno razmazati po kolaču.
Pecite 25 minuta ili dok se snijeg (šaum) lagano ne napuše i porumeni. U otprilike petnaestoj minuti pečenja pospite šaum kokosovim čipsom.
Kolač ohladite u kalupu, a u međuvremenu napravite šlag od slatkog vrhnja. U posudu ulijte vrhnje i ostružite mahunu vanilije. Miješajte otprilike 3 minute.
Ohlađeni kolač oprezno prebacite na dasku za rezanje i prerežite kolač po sredini. Na pladanj za posluživanje stavite jednu polovicu pa ju nadjenite bananama i šlagom. Poklopite drugom polovicom (strana sa šaumom prema gore).
Kolač ohladite u hladnjaku, a izvadite ga da omekša sat vremena prije posluživanja.