Čokoladni Madeleine

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Čokoladni Madeleine
Kiša nas je ovih dana većinu zatvorila u domove i mislim da je idealno vrijeme za šalicu tople kave, čaja ili čokolade uz ovaj ukusni kolačić - Madeleine. Kolačići se tope u ustima i idealno su se stopili s mojom jutarnjom kavom i kišom vani. :)

Sastojci

Broj porcija
28
160 grama glatkog brašna
10 grama kakao praha
3 grama praška za pecivo
2 cijela jaja
120 grama šećera
1 žlica arome vanilije
115 grama maslaca
100 grama tamne čokolade
30ml toplog mlijeka
klinčić ili neka druga aroma

Priprema

Zagrijati pećnicu na 190*C.
Otopite maslac i ostavite da se ohladi.
U toplo mlijeko stavite aromu (klinčić, vaniliju, po želji)
Brašno, prašak za pecivo i kakao prosijte kako ne bi ostale grudice.
U posudi pomiješajte jaja, šećer i ekstrakt od vanilije. Miksajte dok ne dobijete gustu i glatku smjesu, oko 5 minuta.
U dobivenu smjesu postepeno ( u tri navrata ) dodavajte brašno i otopljeni maslac. Miješajte špatulom ili kuhačom pazeći pritom da ne premiješate smjesu.
Kalupe za Madeleine premažite s malo ulja i ispunite kalup, ali ne do kraja jer će se kolačići prilikom pečenja proširiti.
Madeleine pecite oko 10 minuta na 190*C.
Čokoladu s aromatiziranim mlijekom otopite na pari te u dobivenu smjesu umočite svaki kolačić. Možete ga umakati do pola ili cijeli - po želji.
Tako pripremljene kolačiće odložite na papir za pečenje i ostavite da se čokolade stisne.
Čokoladni Madeleine se topi u ustima.
Uživajte! :)
(inspiracija: Darko Kontin)
Antonia
Antonia