Hrskava pita na grčki način

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Hrskava pita na grčki način by youtube
Hrskava pita na grčki način by Shutterstock Shutterstock
Hrskava pita koju možete bez problema prilagoditi svojim potrebama i željama. Dodajte piletinu ili ju ostavite vege bez straha da ćete nešto zabrljati.

Sastojci

Broj porcija
4
200 gmladog špinata
180 gsušene rajčice u ulju
100 gmrvljenog feta sira
2jaja
130 glistova za pite

Priprema

1 Pripremite špinat

Špinat ubacite u veću posudu, zalijte ga vodom te ga kuhajte dok lagano ne uvene. Ubacite ga u cijedilo te ga ostavite da se malo ohladi pa istisnite višak vode te ga grubo nasjeckajte.


2 Sjedinite sastojke

Rajčice također ugrubo nasjeckajte te ih sa špinatom, fetom i jajima ubacite u veću posudu i dobro izmiješajte.


3 Pripremite pitu

Izvadite listove te jedan od njih dobro namažite uljem u kojem su bile račice i nauljenom stranom ga stavite u kalup za pečenje promjera 22 cm. Stavite još dva lista i svaki premažite uljem u kojem su bile rajčice pa žlicom rasporedite nadjev. Višak (krajeve) kora preklopite na sredinu pazeći da ste u potpunosti prekrili nadjev. Premažite s još malo ulja.


4 Pecite

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Pecite pitu 30-ak minuta dok tijesto ne postane hrskavo i zlatno smeđe boje.


5 Poslužite

Izvadite iz kalupa, narežite na kriške i poslužite uz salatu.

Napomena

Za mesnu verziju u smjesu sa špinatom ubacite jedan kuhani i nasjeckani file pilećih prsa.

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
250 kcal
Proteini
13 g
Masnoće
13 g
Ugljikohidrati
23 g
Sol
0.3 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.