Špinat ubacite u veću posudu, zalijte ga vodom te ga kuhajte dok lagano ne uvene. Ubacite ga u cijedilo te ga ostavite da se malo ohladi pa istisnite višak vode te ga grubo nasjeckajte.
Rajčice također ugrubo nasjeckajte te ih sa špinatom, fetom i jajima ubacite u veću posudu i dobro izmiješajte.
Izvadite listove te jedan od njih dobro namažite uljem u kojem su bile račice i nauljenom stranom ga stavite u kalup za pečenje promjera 22 cm. Stavite još dva lista i svaki premažite uljem u kojem su bile rajčice pa žlicom rasporedite nadjev. Višak (krajeve) kora preklopite na sredinu pazeći da ste u potpunosti prekrili nadjev. Premažite s još malo ulja.
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Pecite pitu 30-ak minuta dok tijesto ne postane hrskavo i zlatno smeđe boje.
Izvadite iz kalupa, narežite na kriške i poslužite uz salatu.
(po porciji)