Smotana torta

Vrijeme pripremePriprema
1h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
5min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 5min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Smotana torta by Lidija Vulić-Ćurić Lidija Vulić-Ćurić

Smotana torta po receptu Lidije Vulić-Ćurić iz grupe Index Recepti: Što ste danas kuhali?

Sastojci

Broj porcija
12

Biskvit

3jaja
100 gšećera
1vanilin šećer
100 gbrašna

Krema od borovnica

200 gborovnica
70 gšećera
15 ggustina
2 žlicevode

Bijela krema

500 gmascarponea
110 mlvrhnja za šlag
60 gšećera u prahu

Priprema

Biskvit

1Umutite jaja i šećer, dodajte brašno

Jaja i šećer miksajte dok ne dobijete prozračnu bijelu smjesu. Dodajte vanilin šećer i brašno pa sve lagano sjedinite špatulom.


2Stavite peći

Pripremljeno biskvitno tijesto izlijte u lim za pečenje dimenzija 35x37cm obložen papirom za pečenje i pecite na 210 stupnjeva 5-6 minuta.

Krema od borovnica

1Pripremite borovnice

Borovnice operite, pomiješajte sa šećerom.


2Stavite kuhati

Borovnice i šećer kuhajte na laganoj vatri dok ne omekšaju. Gustin pomiješajte s vodom, dodajte borovnicama i kratko kuhajte.

Bijela krema

1Umutite vrhnje za šlag

Mikserom lagano umutite vrhnje za šlag.


2Dodajte mascarpone i šećer

Umućenom vrhnju dodajte mascarpone pomiješan sa šećerom. Sve dobro promiješajte.

Slaganje torte

1Premažite biskvit

Ohlađeni biskvit prvo premažite voćnom kremom zatim bijelom kremom.


2Narežite

Biskvit narežite na trake širine 5 cm.


3Smotajte

Prvu traku smotajte u oblik rolice i okomito je položite na tanjur na kojem će stajati torta, iduću traku omotajte oko prve i nastavite dok ne utrošite sve trake.


4Stavite na hlađenje

Oko gotove torte stavite pomični obruč za torte kako bi je fiksirali i stavite je u hladnjak.

Ohlađenu tortu po želji ukrasite sa malo kreme ili svježim voćem.

Lidija Vulić Ćurić

Ključne riječi