Jaja i šećer miksajte dok ne dobijete prozračnu bijelu smjesu. Dodajte vanilin šećer i brašno pa sve lagano sjedinite špatulom.
Pripremljeno biskvitno tijesto izlijte u lim za pečenje dimenzija 35x37cm obložen papirom za pečenje i pecite na 210 stupnjeva 5-6 minuta.
Borovnice operite, pomiješajte sa šećerom.
Borovnice i šećer kuhajte na laganoj vatri dok ne omekšaju. Gustin pomiješajte s vodom, dodajte borovnicama i kratko kuhajte.
Mikserom lagano umutite vrhnje za šlag.
Umućenom vrhnju dodajte mascarpone pomiješan sa šećerom. Sve dobro promiješajte.
Ohlađeni biskvit prvo premažite voćnom kremom zatim bijelom kremom.
Biskvit narežite na trake širine 5 cm.
Prvu traku smotajte u oblik rolice i okomito je položite na tanjur na kojem će stajati torta, iduću traku omotajte oko prve i nastavite dok ne utrošite sve trake.
Oko gotove torte stavite pomični obruč za torte kako bi je fiksirali i stavite je u hladnjak.
Ohlađenu tortu po želji ukrasite sa malo kreme ili svježim voćem.