Kuhani cider

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
50min
KompliciranostTežina
Cijena
Kuhani cider by youtube
Kuhani cider
Tijekom hladnijih zimskih večeri, mnogi se ljudi vole ugrijati uz šalicu toplog napitka. Uglavnom su to čaj, vruća čokolada ili kuhano vino. Ovaj blagdanski recept za kuhani cider, idealna je alternativa za one koji nisu ljubitelji kuhanog vina. Možete ga napraviti i u bezalkoholnoj verziji, ali ako ste zimogrozni, za još više topline, svakako stavite i koju kap omiljenog alkoholnog pića.

Sastojci

Broj porcija
8

Cider

1,8 ljabučnog cidera
30 gsvježih ili smrznutih brusnica
1 žlicanarančine kore
3 štapićacimeta
2zvjezdasta anisa
1 žlicajavorova sirupa
1½ žličicepimenta
1½ žličiceekstrakta vanilije

Posluživanje

Kriške naranče
Brusnice
Štapići cimeta
Kriške jabuke
120 mlbrandyja (može i bourbon ili rum)

Priprema

Cider

1 Prokuhajte sastojke

Sve sastojke ubacite u veći lonac i ostavite na srednje jakoj vatri da zakrčka (ne smije ključati). U potpunosti smanjite vatru i nastavite krčkati 45 minuta do sat vremena.

Posluživanje

2 Poslužite

Ako želite umiješajte alkoholno piće po izboru, ukrasite i poslužite.

Napomena

U slučaju da radite manju količinu cidera, smanjite vrijeme kuhanja.

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
146 kcal
Proteini
1 g
Masnoće
1 g
Ugljikohidrati
31 g
Sol
0.01 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.

Ključne riječi