Maslac i čokoladu otopite u posudi iznad lonca kipuće vode. Miješajte dok čokolada ne bude glatka te sklonite s vatre. Ostavite sa strane da se ohladi.
U većoj posudi mikserom izmiješajte jaja, šećer i vaniliju. Miješajte dok ne dobijete gustu i kremastu smjesu.
Smanjite brzinu pa dodajte otopljenu čokoladu. Miješajte otprilike 30 sekundi dok se sastojci ne sjedine.
U drugoj posudi srednje veličine sjedinite prašak za pecivo, cimet, kajenski papar, sol, brašno i kakao. Ove suhe sastojke postepeno dodavajte u smjesu s čokoladom te miješajte špatulom dok se sve ne sjedini. Umiješajte 80 g čokoladnih kapljica. Smjesu prekrijte i ostavite 30-ak minuta da odstoji.
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Papirom za pečenje obložite dva lima za pečenje.
Grabilicom za kekse (sladoled) grabite tijesto na pripremljeni lim pri tome ostavljajući otprilike 5 cm razmaka.
Pecite kekse 8 do 10 minuta. Keksi bi vam trebali izgledati čvrsto na rubovima, a u sredini pomalo vlažno.
Ostavite kekse otprilike 5 minuta u limu da se ohlade, zatim ih prebacite na rešetku za hlađenje. U međuvremenu ih pospite čokoladnim kapima.