Na pari, ili u mikrovalnoj, otopite izlomljenu čokoladu sa maslacem i sa vodom. Kada se otopi promiješajte i dodajte dobar prstohvat soli. Sol podiže okus čokolade. Pustite da se samo malo ohladi te dodajte 3 žumanjka. Ovu smjesu morate izblendati sa štapnim mikserom kako se zbog visokog sadržaja masti nebi kasnije „razdvojilo“.
U jednoj posudi izmiksajte bjelanjke, a u drugoj slatko vrhnje sa šećerom u prahu. Kada ste napravili sve komponente (čokoladnu masu, bjelanjke i tučeni šlag) u većoj posudi sa pjenjačom ili špatulom lagano promiješajte čokoladnu masu sa tučenim bjelanjcima dok se ne ujedniči te također lagano umješajte šlag koji ste napravili. Ovo sve radite lagano i bez miksera kako bi mousse bio prozračan i pun onih mjehurića zraka.
Mousse rasporedite u čaše te stavite u hladnjak barem 2-3 sata kako bi se stegnuo. Može se poslužiti uz sezonsko voće, posuti sa šećerom u prahu, kakaom... Izbor je na vama!
*ja sam bio siguran da koristim svježa jaja te ih nisam termički obrađivao, ukoliko niste sigurni u svježinu jaja prije dodavanja u recept ih termički obradite na pari (žumanjke sa čokoladom na pari, i bjelanjke tucite na pari)*