Zagrijte pećnicu na 200°C, a lim za pečenje obložite papirom za pečenje i ostavite sa strane.
Kupusu odrežite donji (korijenasti) kraj i stavite ga na dasku za rezanje tako da ga položite na upravo odrezani kraj. Izrežite kupus na kriške debljine oko 2 cm, odozgo prema dolje.
Stavite na pripremljeni lim za pečenje. Ako imate više kriški nego što stane u lim za pečenje bez da se međusobno dodiruju, podijelite ih na dva lima za pečenje.
U maloj posudi pomiješajte maslinovo ulje, češnjak, sol i papar.
Kuhinjskim kistom premažite jednu stranu kupusa, zatim ga okrenite i premažite drugu stranu.
Pecite kupus 26 do 28 minuta, ili dok ne postane hrskav na rubovima i mekan u sredini.
Ako koristite jedan lim za pečenje, pecite na središnjoj rešetki, ako koristite dva lima za pečenje u isto vrijeme, koristite obje pozicije donje trešetke.
Na pola pečenja okrenite lim za 180 stupnjeva. Ako koristite dva lima, također izmjenite njihov položaj na gornjoj i donjoj rešetki. Nema potrebe za preokretanjem kupusa.
Dok se kupus peče, tostirajte orahe u pećnici. Raširite orahe na manji, nepodmazan lim za pečenje. Tostirajte ih u pećnici s kupusom dok ne zamirišu i dok jezgra oraha ne postane svijetlosmeđa, oko 8 minuta. Na pola pečenja ih protresite.
Ne odlazite tijekom zadnjih nekoliko minuta pečenja. Orašasti plodovi vole zagorjeti čim se odmaknete.
Izvadite orahe iz pećnice i odmah prebacite na dasku za rezanje (ako ih ostavite na vrućoj podlozi, mogli bi zagorjeti). Pustite da se ohlade, a zatim ih grubo nasjeckajte.
Pečeni kupus pospite parmezanom i svježim začinskim biljem. Iscijedite limun po vrhu, a zatim pospite nasjeckanim orasima. Poslužite vruće.