Kiseli kupus s kobasicama i krumpirom

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
1h 20min
KompliciranostTežina
Cijena
Kiseli kupus s kobasicama i krumpirom by Shutterstock Shutterstock
Donosimo vam recept za provjerenu kombinaciju koje najviše odgovara u zimskim mjesecima. Kobasice možete zamijeniti krvavicama, kotletima ili mesom po želji.

Sastojci

Broj porcija
6
1 kgkrumpira
500 gkiselog kupusa
2 glaviceluka, nasjeckan
3 listića lovora
½ žličicesoli
¼ žličicepapra
2 žličicemljevene paprike
200 gkobasica po izboru
Pivo, po želji
Ulje, za popržiti luk i kobasicu

Priprema

1 Skuhajte krumpir

Krumpir operite te ga skuhajte u kori.


2 Popržite krumpir

Kada je krumpir skuhan, ogulite ga i narežite na ploške. U tavi zagrijte malo ulja, ubacite jednu glavicu nasjeckanog luka i žličicu mljevene paprike te kratko popržite. U tavu dodajte skuhani krumpir, posolite i popaprite po želji te sve dobro izmiješajte.


3 Nasjeckajte kupus

Nasjeckajte kupus te probajte nekoliko trakica – u slučaju da je kupus prekiseo, potrebno ga je malo isprati u vodi i ocijediti.


4 Pirjajte kupus

U većoj tavi zagrijte ulje, dodajte drugu nasjeckanu glavicu luka, žličicu mljevene paprike te popržite. Ubacite kiseli kupus, sol, papar i lovor. Pirjajte 35 do 40 minuta povremeno dolijevajući vodu. Kupus je spreman nakon što je isparila sva tekućina.


5 Popržite kobasice

Kobasice na nekoliko mjesta lagano izbodite vilicom te ih popržite na ulju. Pazite da ih popržite jednako sa svih strana. Ako ste raspoloženi, u tavu s kobasicama dolijte i malo piva te ih pirjajte dok tekućina ne ispari.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.