Palačinke od krumpira

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Palačinke od krumpira by Shutterstock Shutterstock
Izvana hrskave, iznutra mekane i sočne, ove palačinke neće vas ostaviti ravnodušnima. Inače dio židovske prehrane, jedu se kao prilog u posebnim prilikama kao što je Hanuka. Tradicionalno se poslužuju s kiselim vrhnjem, ali možete uživati i u slatkoj varijanti ovog jela s pireom od jabuka. Kako biste si skratili vrijeme prženja, koristite dvije tave istovremeno.

Sastojci

Broj porcija
8
5velikih krumpira
1 glavicacrvenog luka srednje veličine
100 goštrog brašna
1jaje
Ulje za prženje
Pire od jabuka za posluživanje
Kiselo vrhnje za posluživanje
Sol po ukusu
Papar po ukusu

Priprema

1 Ocijedite višak tekućine iz luka i krumpira

Oguljeni krumpir naribajte, a luk nasjeckajte na tanke trakice. Malo posolite kako biste izvukli vodu pa ih prebacite u suhu čistu krpu te istisnite višak tekućine. Što više tekućine istisnete, palačinke će biti hrskavije.


2 Dodajte ostale sastojke

Ocijeđeni luk i krumpir prebacite u posudu pa dodajte jaje, brašno, sol i papar te dobro izmiješajte.


3Zagrijte ulje

U tavi zagrijte ulje za prženje. Nakon što se ulje zagrijalo, na tavu stavite dvije žlice smjese, poravnajte špatulom tako da nalikuju na palačinke.


4 Ispržite

Pržite ih sa svake strane pet minuta, odnosno dok ne dobiju lijepu zlatnu boju i postanu hrskave. Gotove palačinke slažite na papirnati ručnik kako bi se upio višak masnoće.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.

Ključne riječi