Nasjeckajte slaninu na manje komadiće pa ju popržite u većoj tavi, na srednje jakoj vatri. Prebacite slaninu na tanjur, ali ostavite masnoću u tavi.
Meso začinite sa soli i paprom te ga pecite u tavi (u kojoj se pekla slanina) 4 minute sa svake strane, zatim izvadite na tanjur.
U istu tavu ubacite gljive i češnjak te, ako je potrebno, jednu žlicu maslinovog ulja i posolite. Ubacite i timijan te pirjajte na srednje jakoj vatri otprilike 5 minuta, miješajući, dok gljive ne omekšaju i ne puste sokove. Umiješajte dvije velike žlice brašna i temeljac te vatru pojačajte kako bi sve zakuhalo.
Dok sve vrije, umiješajte i slatko vrhnje te miješajte dok umak ne postane gladak, zatim do kraja smanjite vatru.
Vratite slaninu i kotlete u tavu, kuhajte poklopljeno na slaboj vatri dok se kotleti u potpunosti ne skuhaju.
Poslužite nadjeveno s još malo listića timijana.
(po porciji)