Slatko-ljuti wok (piletina i ananas)

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
25min
KompliciranostTežina
Cijena
Slatko-ljuti wok (piletina i ananas)
Slatko-ljuti wok (piletina i ananas)
Slatko-ljuti wok (piletina i ananas)

Wok je jedan od onih jela koji su meni najdraži za spremati kad se vratim umorna s posla i nemam puno vremena i volje za kuhanjem. Wok je brz, jednostavan i šarolik okusima. Ovaj puta predstavljam svoj slatko ljuti wok od piletine i ananasa. Ovo je jelo savršen spoj slatkoće ananasa, ljutine slatkog chilija, koje upravo dašak soy saucea i maslaca kikirikija balansira.

Sastojci

Broj porcija
2
300 gpilećeg filea
0,5manje tikvice
1srednje velika mrkva
0,25svježeg ananasa
1 žlicamaslaca od kikirikija
Sweet Chili Sauce
Teriyaki
Sweet Soy Sauce
sol, kajanski papar
200 griže, za prilog

Priprema

1 Skuhajte prilog

Stavite rižu kuhati.


2 Narežite sastojke

Pileći file narežite na kockice srednje veličine. Tikvicu izdubite od koštica, narežite na tanke trakice.


Srednje veliku mrkvu ogulite, narežite na tanke pravokutnike. Svježi ananas ogulite, narežite na srednje velike kockice.


3 Pržite

Zagrijte ulje na wok tavi (znate da je ulje spremno za prženje kad stavite u ulje kraj kuhače, a oko nje se krenu stvarati mjehurići).


Dodajte u tavu mrkvu, tikvice, i nakon 1 minute ananas. Kad se povrće proprži, dodajte piletinu.


Pržite sve sastojke dok vam se ne krene činiti da su lagano uveli (napomena - povrće na kraju treba biti polusirovo).


4 Dodajte umake

Dodajte Sweet Chili Sauce, Teriyaki i Sweet Soy Sauce na taj način da uvijek dodajete idući sastojak dvostruko manje nego prethodni.


Dodajte maslac od kikirikija i dobro promiješajte da se rastopi.


5 Začinite

Na kraju dodajte prstohvat soli i na vrh čajne žličice kajanskog papra. Za one hrabre i kojima nikad nije dovoljno ljuto, može naravno i više.


6 Poslužite

Ocijedite rižu. Servirajte i uživajte.

moni
Za dobru spizu su potrebi svježi sastojci, malo strpljenja i puno ljubavi.