Pohani tost sa šunkom i sirom

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
5min
Ukupno vrijemeUkupno
15min
KompliciranostTežina
Cijena
Pohani tost sa šunkom i sirom
Ovaj ukusni pohani sendvič može vam biti bogati doručak, a može vam biti i brzi ručak ili večera. Možete ga puniti kako god vam srce poželi, a mi vam donosimo recept sa šunkom i sirom uz kojeg sigurno nećete ostati gladni.

Sastojci

Broj porcija
2
4 krišketosta
4 kriškešunke po izboru
4 kriškesira po izboru
2jaja
Sol po ukusu
Papar po ukusu
10 mlmlijeka
10 gparmezana, naribanog
¼ žličicečešnjaka u granulama
1 žlicamajoneze
½ žličiceorigana
2 žliceulja, za prženje
20 gmaslaca, za prženje
Rikola, po želji

Priprema

1 Premažite tost

Sjedinite majonezu s origanom i češnjakom te ju namažite na tost.


2 Napravite sendviče

Krišku tosta nadjenite s dvije kriške šunke i sira te poklopite drugom kriškom tosta. Ponovite s ostalim sendvičima.


3 Istucite jaja

Jajima dodajte sol i papar po ukusu, mlijeko i parmezan te ih istucite.


4 Pohajte sendviče

Na tavi zagrijte maslac i ulje, sendviče uronite u smjesu od jaja, nakon čega ćete ih peći na srednje jakoj vatri dok ne poprime zlatnu boju sa svake strane.


5 Poslužite

Tanjur obložite papirnatim ručnikom te na njega stavite pohane sendviče kako bi se upio višak masnoće. Ako želite, poslužite uz rikolu i/ili nekakav umak.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.