Pohani tost sa šunkom i sirom

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
5min
Ukupno vrijemeUkupno
15min
KompliciranostTežina
Cijena
Pohani tost sa šunkom i sirom
Ovaj ukusni pohani sendvič može vam biti bogati doručak, a može vam biti i brzi ručak ili večera. Možete ga puniti kako god vam srce poželi, a mi vam donosimo recept sa šunkom i sirom uz kojeg sigurno nećete ostati gladni.

Sastojci

Broj porcija
2
4 kriške tosta
4 kriške šunke po izboru
4 kriške sira po izboru
2 jaja
Sol po ukusu
Papar po ukusu
10 ml mlijeka
10 g parmezana, naribanog
¼ žličice češnjaka u granulama
1 žlica majoneze
½ žličice origana
2 žlice ulja, za prženje
20 g maslaca, za prženje
Rikola, po želji

Priprema

1 Premažite tost

Sjedinite majonezu s origanom i češnjakom te ju namažite na tost.


2 Napravite sendviče

Kao kada biste pravili obične sendviče, tako i sada, između dvije šnite tosta stavite dvije kriške šunke i dvije sira. Postupak ćete, naravno, ponoviti i za drugi sendvič.


3 Istucite jaja

Jajima dodajte sol i papar po ukusu, mlijeko i parmezan te ih istucite.


4 Pohajte sendviče

Na tavi zagrijte maslac i ulje, sendviče uronite u smjesu od jaja, nakon čega ćete ih peći na srednje jakoj vatri dok ne poprime zlatnu boju sa svake strane.


5 Poslužite

Tanjur obložite papirnatim ručnikom te na njega stavite pohane sendviče kako bi se upio višak masnoće. Ako želite, poslužite uz rikolu i/ili nekakav umak.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.