Pomješajte jaja, brašno, prstohvat soli, ulje. Postepeno lagano dodajte vodu. Tijesto vam mora biti malo tvrđe i ne smije se lijepiti po rukama.
Ostavite ga sa strane 10 minuta da se odmori i sastojci povežu.
Za to vrijeme priremite nadjev. Kratko pomiješajte i sjedinite sir, jaja, sol.
Tijesto razvaljajte na površinu koju ste predhodno posipali brašnom, razvaljate tijesto tanko, na otpilike 0.5 cm.
Zatim po tijestu rasporedite nadjev po cijelom tijestu, jedino ostavite 2 cm od kraja da bude bez nadjeva jer u protivnom će vam nadjev na tom mjestu curiti.
Na sredini napravite križ s nožem i svaki kraj motajte jednako od unutra prema van.
Kad to napravite dobit ćete veliki valjak u obliku kruga. Sada s rukom označite svaku štruklu i režite s tanjurićem za kavu.
Stavite ih kuhati u kipuću slanu vodu 10 do 15 minuta, odnosno kad štrukli isplivaju na površinu, kuhajte ih još 5 minuta.
Kad su kuhani možete ih preliti s otopljenim maslacem ili otopljenom svinjskom masti ili ih možete preliti s vrhnjem za kuhanje i zapeći na 200 stupnjeva 10 minuta.